Во Ликовен салон Велес отворена е изложбата ,,Орнамент како пејзажен знак 18″ од авторот Атанас Атанасоски

December 27, 2018 Muzej Veles 0

На 29.11.2018 во 19,00ч,  во Ликовниот салон во Велес  се отвори  изложбата на дела на  ликовниот уметник  Aтанас Атанасоски, насловена „Орнамент како пејзажен знак 18“. […]

Отворена изложбата насловена ,,Психологија на белата девојка” од авторот Славчо Максимовски

December 27, 2018 Muzej Veles 0

На 15.11.2018 во 19 ч.,  во Ликовниот салон во Велес се отвори  изложбата на слики на  ликовниот уметник  Славчо Максимовски, насловена „Психологија на белата девојка“ […]

Во Ликовниот салон во Велес отворена ретроспективната изложба ,, 50 години ликовно творештво ” од авторот Војко Јаневски

December 27, 2018 Muzej Veles 0

Во вторник 16.10.2018 во 19,30ч,  во Ликовниот салон во Велес  се отвори  изложбата на слики на  ликовниот уметник Војко Јаневски. Јубилејна изложба „50 години ликовно […]

Во Ликовниот салон во Велес отворена е изложбата од авторот Агрон Салиу под наслов ,,Ризница од вредности и значења”

December 27, 2018 Muzej Veles 0

На 18.09.2018 во 19,30ч. ,  во Ликовниот салон во Велес  се отвори  изложбата на слики на  ликовниот уметник од Тетово, Агрон Салиу. На настанот присуствуваа […]