Изложба на ликовни дела од уметникот Новица Трајковски

Убава е Македонија од циклусот Божествена љубов.

Новица Трајковски е роден на 21 Декември 1962 година во Белимбегово (сегашно Илинден). Факултет за ликовна уметност има завршено во Скопје во 1988 година во класата на професорите Димитар Кондовски и Родољуб Атанасов. Самостојни изложби има остварено над 50 и многу групни изложби. Член е на Друштвото на ликовни уметници на Македонија. Живее и работи како слободен уметник во родното Илинден.